före- och efterbild,

Två dagar senare kommer detta fantastiska receptet på surdegspizza... en så kallad vegetarisk explosion på bröd. Vill nog aldrig äta pizza på en pizzeria igen efter denna faktiskt.
 
Pizzadeg
75 g surdegsgrund
10 g olivolja
130 g vatten
250 g mjöl
5 g salt
 
- Blanda allting i en skål och knåda sedan degen på ett mjölat område. Lägg tillbaka degen i skålen, sätt över plastfolie och låt jäsa  6-8 timmar, men jag gjorde klart detta på kvällen på onsdagen, så lät den ligga kvar tills torsdag em. 
- Plocka fram degen i god tid så den hinner få upp värmen till rumstemperatur innan du börjar.
 
Tomatsås
400g eko, krossade tomater
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Basilika
Oregano
 
- Jag blandade min tomatsås kall, men du kan även göra den i kastrull så att smakerna blir mer sammansatta. Lägg även till lite olivolja, om du ska göra den varm och låt den puttra i några minuter.
 
Fyllning
200g mozzarella ost
1 paprika, orange
5 cocktail tomater
1/2 röd lök
Några färska champinjoner
Ett antal tunna skivor zucchini
 
- Hacka allting, och gör det precis som du vill. Jag gillar när det är lite blandat och när löken har stora bitar så man får en ordentlig tugga.
 
Till själva pizzan
- Värm ugnen till ca 220 grader. 
- Arbeta med degen och forma den lite som du själv vill. Jag rekommenderar att göra de för hand och inte med en kavel, då jag tycker de förlorar känslan. ( är ni två så går det bra att dela upp degen i två delar. Finns tillräckligt.)
- Lägg över pizzadegen på en bit bakplåtspapper på en plåt. 
- Stryck över tomatsås och mängd som sagt får du bestämma själv. Jag använde inte allt jag hade blandat upp då det blir liiiiite för mycket. Sedan strö över osten och lägg på dina tillbehör.
- Pizzan ska va in mellan 15-20 minuter men håll koll på kanterna så de är gyllenbruna och krispiga.
- Sist men inte minst, ta ut pizzan och strö på lite babyspenat eller ruccola om du vill.