Man lär sig av sina misstag,

 
Jag har aldrig varit någon typ av kock tidigare, aldrig riktigt lagat en maträtt som innehåller kryddor etc utan det har alltid varit mer simpla saker som en sallad, pannkakor, kött, lax - ja ni kanske förstår. Jag lyckades göra korvstroganoff en gång, och det var den första och sista gången. Det blev gott men inte värt besväret. Men på två dagar nu har jag lyckats göra två rätter, en lyckades jag rejält med (linsgrytan) och idag ja, det gick väl sådär. Det smakade jätte bra men fick undvika några auberginer för att jag glömde att steka dom i början för att ge dom en saftig liten start...
 
Men man lär sig av sina misstag - så hädanefter ska jag komma ihåg att 1. inte prata i telefon medan jag lagar mat, blir lätt distraherad. 2. att steka dom innan. Dock så måste jag säga att de smaka bra ändå, det smakade lite som innehållet av en pizza. Så jag klagar inte!
 
Auberginegratäng
 
3 Auberginer
5 färska champinjoner 
2 dl broccoli
1 stor gullök eller 2 små
1 klyfta vitlök
500g krossade tomater
200g ost (man kan ha mer om man gillar ost)
Örtsalt
Svartpeppar
Basilika
 
- Skär aubergingerna i ca 1 cm tjocka skivor, salta och stek dem i olivolja så det får en lätt grund. Lägg dem sedan i botten av en stor ugnsfastfrom, men bara hälften. Sedan strö på osten.
Hacka gullöken, vitlöken och champinjonerna. Fräs dem sedan i olivolja. 
Häll i de krossade tomaterna i stekpannan med gullöken, vitlöken och champinjonerna. Tillsätt örtsalt, svartpeppar och basilika. (Jag älskar basilika och så jag överdriver lite med den) Låt det puttra ett tag så att kryddorna sprider sig på allt. Lägg sedan ner broccolin.
Häll över hälften på auberginerna i ugnsformen. Lägg på resten av auberginerna och häll även över resterande tomatsås och resten av osten.
Gratinera i 175-200°c tills gratängen känns mjuk och osten har smält.