eat clean, eat qunioabiffar

 
Hade ett till paket i brevlådan idag när jag kom hem, det var nämligen min nya bok från Adlibris. Eat Clean, mer näring och mindre skräp i maten av Kristina Andersson. Det ska bli så himla kul och intressant att få läsa den boken. Fick tips av NK att de sålde den i deras bokshop härom veckan och blev intresserad direkt och tänkte "ja men grymt, ska nog dra dit i helgen då och köpa den." Sen började jag söka på nätet lite och insåg att självklart, NK tar lite mer i priset än vad andra affärer gör som t.ex. Adlibris. Missförstå mig inte, jag älskar NK och går alltid dit när jag ska handla mina chanel produkter för jag litar inte på några andra för de alltid tar extrem överpris på chanel smink och inte NK.. men när de gäller böcker så ska jag nog fortsätta lita på Adlibris, CDON och pocketshop. 
 
Men på andra fantastiska noter, så gjorde jag mina första Quinoabiffar och truth be told; DOM VAR HUUUUR GODA SOM HELST. Trodde innerligt att jag hade misslyckats för det är de första jag tänker när de gäller mat och mig men åh åh åh åh så goda. Jag tror jag har hittat min nya favoriträtt. Jag känner mig som jag gjorde när jag var liten och åt Pappas stuvade makaroner, det var ju bara de bästa jag någonsin hade ätit och nu har jag hittat en rätt som faktiskt jag kan göra själv, som är mycket nyttigare och får inte min mage att svälla upp! (Förlåt pappa, jag älskar fortfarande dina stuvade makaroner)
 
Quinoabiffar 10st-15st
 
2 1/2 dl röd quinoa
4 1/2 - 5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
Lite örtsalt 
 
Koka upp vatten och buljongtärningar. Skölj Quinoan och tillsätt den i vattnet. Koka under lock på medelvärme i cirka 15 minuter. Bestäm om ni vill ha de mjuka eller lite tuggmotstånd. Jag tog lite tuggmotstånd. Men under tiden den kokar så...
 
1,5dl strimlad purjolök
1 dl strimlad grönkål
3 champinjoner
2 vitlöksklyftor
3/4dl ströbröd
3dl eller 250gram kikärter
2 ägg (eller om du är vegan, använd no egg.. ca 2tsk no egg + 4tsk vatten)
Salt
Svartpeppar
Spiskummin
Paprika
 
Strimla purjolöken och grönkålen, samt hacka vitlöken och champinjoner. Lägg i en bunke. Rör sedan ner ströbrödet.
Mixa eller hacka kikärterna (jag mixade llite halvt vilket gjorde dom riktigt saftiga.) blanda ner de i bunken med resten, samt tillsätt äggen.
När quinoan är klar, häll av det överblivna vattnet, spola med kallvatten. När de har svalnat så lägg ner de i bunken med resten. Krydda nu med salt, svartpeppar, spiskummin och paprika och var inte rädd, man kryddar oftast mindre än man faktiskt kan göra, så känn efter vad som känns bra och sedan ta lite mer.
Blanda ihop allting, forma det till biffar, storlek väljer du själv, mina va lika stora som potatisbullar. Stek i olivolja i några minuter på varje sida. BON APPETIT. 
 
 
1
Anonym

Mums!!