slemmigt arbete men mättande resultat,

 
Har haft noll inspiration till att laga mat de senaste dagarna och faktiskt ätit ute tre gånger denna vecka. Men igår (torsdag) så lyckades jag hitta lite inspiration och lagade någonting som egentligen ska vara jätte lätt men alla som känner mig vet att jag gör simpla saker till väldigt svåra och svåra saker till väldigt simpla. Så dessa quinoabollar upplevdes som en liv eller död situation, som att jag lagade mat till Gordon Ramsay och jag kunde banne mig inte göra honom arg. Dock så tror jag att han skulle tycka att den saknade allt förutom hårt arbete och kärlek. (oj, va fint)
 
Här kommer de fantastiska receptet på mina simpla Quinoabollar:
Röd Quinoa
1 msk olivolja
1 gul lök, finhackad
2 stora vitlöksklyftor, finhackade
200g chaminjoner, finhackade
1 1/2 msk tomatpuré
1 ägg
1dl ströbröd (testa dig fram efter de)
1 dl riven ost (jag använde mig av gratäng ost)
Persilja
Salt
Svartpeppar
Örtsalt
(man kan även ha sambal oelek om de ska vara lite starkare)
 
- Koka quinoan enligt instruktioner på förpackningen, försök och gör ca 2dl. När de är klart, häll av överblivet vatten och lägg ner i en bunke och låt de svalna.
- Hacka gullöken och stek de i olivoljan tills de blir mjuka med örtsalt och peppar. Men innan dess så hacka vitlöksklyftorna och champinjonerna så du inte behöver stressa.
- Häll ner allting i stekpannan, och låt de fräsa en stund, rör ner persilja. Ha även ner tomatpurén och rör om ordentligt.
- När allting är mjukt och saftigt, så häller du ner det i bunken med quinoan och rör om. Ha även ner ägget, ströbrödet och den rivna osten. Smaka av och ha ner salt, peppar och mer persilja om det behövs... Men definitivt för mycket persilja. Alltid gott!
- Rulla smeten till bollar, och lägg på en plåt och sedan in i ugnen på 175grader i 15-20 minuter. 
 
Till bollarna gjorde jag en sallad:
Grönkål
Zucchini
Orange paprika
Cocktailtomater (de syns inte :/)
- Fräs i stekpannan med olivolja och salt.
 
Sedan servera allting med även hummus.